Vi tillverkar enkla och smarta produkter för våra äldre!

Leende kvinna med barn. Leende kvinna med barn.

Sekretesspolicy

Doros sekretesspolicy

 

Det är viktigt för oss på Doro att alla som använder Doros produkter och tjänster, kommunicerar med Doro eller besöker Doros webbplats känner sig trygga med hur vi hanterar den information, däribland personuppgifter, som kan samlas in vid interaktionen. Syftet med denna policy är att förklara vilka uppgifter Doro samlar in, hur de samlas in och hur uppgifterna används samt hur användare och webbplatsbesökare kan invända mot att vissa av uppgifterna samlas in och kontakta oss för att ta bort insamlade uppgifter.

För att vi ska kunna förbättra produkter, tjänster och kommunikation, som i denna policy, behöver vi din feedback. Doro uppmuntrar feedback och förslag på hur vi kan förbättra vår kommunikation, våra produkter och tjänster så att de blir tydligare och bättre motsvarar användarnas och webbplatsbesökarnas behov.


För att vi ska kunna förbättra produkter, tjänster och kommunikation, som i denna policy, behöver vi din feedback. Doro uppmuntrar feedback och förslag på hur vi kan förbättra vår kommunikation, våra produkter och tjänster så att de blir tydligare och bättre motsvarar användarnas och webbplatsbesökarnas behov.

 

1. VAD DORO MENAR NÄR VI ANVÄNDER VISSA TERMER

1.1. Personuppgifter är uppgifter som direkt eller indirekt kan användas för att identifiera eller kontakta en individ. Du kan till exempel identifieras genom ditt namn, din adress och ditt telefonnummer, men ibland kan du också identifieras när du lämnar uppgifter om din familj eller liknande information. Personuppgifter kan också innefatta uppgifter om din hälsa. Uppgifter om din hälsa anses vara känsliga och behandlas därför med extra försiktighet.

 

1.2. Behandling är allt Doro gör med de uppgifter vi har om dig. Det innefattar att vi samlar in uppgifterna, överför dem och sparar dem för analys eller för att förbättra våra tjänster.

 

1.3. Personuppgiftsansvarig är den person som ansvarar för att dina uppgifter skyddas och behandlas på rätt sätt. Doro ansvarar för alla uppgifter vi behandlar och har om dig. Doro ansvarar dock inte för uppgifter som du tillhandahåller, till exempel i en app på din telefon, såvida vi inte har utvecklat appen. Anledningen till detta är att vi inte äger appen och därför inte kan bestämma vilka personuppgifter den samlar in.

 

1.4. Tredje part är en person, ett företag eller en byrå som inte är en del av Doro och som vi inte har någon affärsrelation med. Det är någon utanför företaget.

 

1.5. ”Cookies” är små informationsbitar (textfiler) som en webbplats skickar till hårddisken på den enhet du använder för att besöka webbplatsen. Dessa textfiler kan användas av webbplatser för att göra användarnas upplevelse mer effektiv. Enligt lag kan vi lagra dessa cookies på din enhet om de är absolut nödvändiga för att webbplatsen ska fungera. För alla andra typer av cookies behöver vi ditt tillstånd.

 

2. DINA RÄTTIGHETER

2.1. Du har följande rättigheter:

a. Rätt till tillgång – innebär att du har rätt att veta vilka uppgifter Doro behandlar om dig, hur vi samlar in dem, om vi har delat dem med någon annan och hur länge vi avser att spara dem. Du kan få tillgång till denna information genom att kontakta kundtjänst eller genom att skicka ett e-postmeddelande till gdpr@doro.com. Doro kan neka en begäran om den är en upprepning, äventyrar andras integritet eller rör tillgång som inte får ges på grund av lagstiftning.

 

b. Rätt till rättelse – innebär att om Doro har felaktiga uppgifter om dig eller om du vill komplettera dessa kommer vi att korrigera uppgifterna eller lägga till den nödvändiga och korrekta informationen.

 

c. Rätt till återkallelse av ditt samtycke – innebär att du har rätt att återkalla ett samtycke som du har gett. Doro kommer då att sluta behandla de aktuella uppgifterna om det inte finns någon annan rättslig grund som ger oss rätt att fortsätta behandlingen. Vi kommer att informera dig om detta.

 

d. Rätt att göra invändningar – innebär att om du anser att Doro behandlar personuppgifter på ett felaktigt eller onödigt sätt kan du invända mot behandlingen.

 

e. Rätt till begränsning – innebär att om du anser att Doro behandlar dina personuppgifter felaktigt kommer vi att begränsa behandlingen av dina uppgifter medan en utredning genomförs. Under tidsperioden för begränsningen får vi endast lagra dina uppgifter. Doro informerar dig om resultaten av en sådan utredning.

 

f. Rätt till radering – innebär att du kan få alla dina personuppgifter raderade från vårt system om vi inte har en rättslig grund som tillåter oss att fortsätta behandla dina personuppgifter. Vi kommer att informera dig om så är fallet.

 

g. Rätt till dataportabilitet – innebär att du har rätt att få en kopia av dina uppgifter överförda till någon annan. Doro utför överföringen så länge uppgifterna lagras digitalt av oss och det är tekniskt möjligt. Alternativt får du ett läsbart register som du själv kan överföra.

 

3. HUR DORO SAMLAR IN UPPGIFTER OM DIG

3.1. När du kontaktar oss eller använder vissa av våra tjänster lämnar du uppgifter direkt till oss och vi kan be dig att uppge ditt namn eller andra personuppgifter. Det kan exempelvis vara om du skapar ett konto i någon av våra appar, köper en produkt, laddar ned en programuppdatering eller ansöker om en tjänst eller redan är anställd hos oss.


3.2. Uppgifter kan vara nödvändiga för att vi ska kunna slutföra ditt ärende. Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med den här sekretesspolicyn. Du är inte på något sätt skyldig att ge Doro den information vi efterfrågar, men om du inte tillhandahåller den relevanta och efterfrågade informationen kan det hända att Doro inte kan ge dig den support du behöver eller att du inte fullt ut kan förstå eller använda de produkter eller tjänster som Doro tillhandahåller eftersom vi inte kan leverera eller erbjuda produkten eller tjänsten i den utsträckning det är möjligt.


3.3. Våra partner kan ibland kombinera Doros tillgängliga uppgifter om dig med uppgifter de har om dig för att ge dig tillgång till produkter, tjänster eller innehåll.

 

4. VILKA UPPGIFTER DORO SAMLAR IN

4.1. Doro strävar efter att inte samla in fler uppgifter om dig än nödvändigt. Om du kontaktar oss uppger du vanligtvis ditt namn, telefonnummer och/eller e-postadress så att vi kan kontakta dig. När du gör inköp på vår webbplats ber vi dig också om din leverans-/fakturaadress och, om tillämpligt, dina kreditkortsuppgifter för att kunna slutföra beställningen.

 

4.2. Uppgifter som namn, kontaktuppgifter och adress samlas in om du deltar i en utlottning, tävling eller liknande kampanj. Vi använder uppgifterna för att kontakta vinnaren för att kunna leverera vinsten, men även för att administrera kampanjen.

 

4.3. Genom vissa av våra tjänster och appar kan du dela innehåll eller meddela familj och vänner. Vid användning av sådana tjänster och appar kan Doro samla in och lagra namn och kontaktuppgifter för personer som har bjudits in till samma nätverk. Dessa uppgifter delas med alla inbjudna personer i nätverket. Nätverket utgörs av senioren och hans eller hennes inbjudna besvarare. Uppgifterna lagras i vårt system så länge du har tjänsten aktiv. Användaren kan välja att använda telefonens kontaktlista för att hämta namn och kontaktuppgifter för den valda kontakten. Din telefons platsinformation kan användas för vissa platsbaserade tjänster och kan delas med besvarare i ditt nätverk. Detta är till exempel för att ange din plats när du använder trygghetsknappen på din Doro-enhet. 

 

4.4. Utöver de uppgifter som beskrivs ovan kan vi också samla in följande information vid användning av våra tjänster och applikationer:

a. Information om modellen på din Doro-produkt och andra enhetsidentifierare som är unika för dig. Det kan vara din IP-adress, operativsystemsversion och inställningar på den enhet du använde när du registrerade dig eller din enhet som användes för en viss tjänst så att du kan dra nytta av tjänsten.

 

b. Logginformation som berättar när och hur länge du använde en tjänst, vad du sökte efter när du använde tjänsten samt den information som lagras i cookies som vi har placerat på din enhet för att erbjuda och förse dig med innehåll som är lämpligt för dig och för att ge dig rekommendationer baserat på dina intressen och tidigare användning av våra tjänster.

 

c. Information om din användning av program eller webbplatser och vilket innehåll i en tjänst du använder. Denna information kan användas för att skapa, utveckla, leverera och driva våra produkter och tjänster, vårt innehåll och vår marknadsföring i framtiden, men även för att förhindra dataförlust och förebygga bedrägerier.

 

d. Information för interna ändamål som revision, dataanalys eller forskning så att vi kan förbättra Doros produkter, tjänster och vår kommunikation med dig som kund.

 

4.5. Med hjälp av Doro Analytics samlar Doro in din e-postadress och uppgifter om din telefonanvändning, som vilka appar du använder och hur. Dessa uppgifter är anonyma och hjälper oss att förbättra våra tjänster. Du kan godkänna om du vill tillhandahålla dessa uppgifter och/eller ta emot erbjudanden och tips om Doros tjänster eller produkter.

 

4.6. Doro kan också samla in andra uppgifter om dig och din enhet, till exempel hur du använder våra tjänster och dina preferenser. Doro informerar dig alltid och ber om ditt samtycke innan sådan behandling sker.

 

COOKIES OCH LIKNANDE TEKNIKER

4.7 Doro kan använda cookies, webbsignaler eller andra tekniker i våra tjänster. Cookies är små filer som sparar information på din mobil, dator, TV eller annan enhet och som känner igen dig på olika webbplatser, tjänster, enheter och/eller webbläsarsessioner. De kan också skicka information till oss. Cookies har många viktiga syften, som att de exempelvis:

a. kommer ihåg dina inloggningsuppgifter så att du inte behöver logga in varje gång du använder en tjänst


b. hjälper oss och våra partners att förstå vilka delar av våra tjänster du besöker, vilka funktioner du använder och hur länge du använder dem, och genom att studera den informationen kan vi sedan skräddarsy tjänsterna och ge dig en bättre upplevelse

 

c. hjälper oss och våra partners att förstå vilka annonser du har sett

 

d. hjälper oss och tredje part att förse dig med relevant innehåll och relevanta annonser genom insamling av information om hur du använder våra tjänster och andra webbplatser och program.

 

4.8. I din webbläsare kan du hitta information om att en cookie har skickats/sparats på din enhet och ta bort sparade cookies. Du hittar information om hur du ser vilka cookies som sparas och hur du tar bort dem via ”Hjälp”-menyn i din webbläsare.

 

4.9. Doro informerar dig alltid och ber om ditt tillstånd när vi använder cookies. På vår webbplats använder vi följande typer av cookies:

a. Absolut nödvändiga cookies – Dessa behövs för att du ska kunna använda vår webbplats. Om du till exempel jämför två produkter kommer cookien ihåg vilka produkter du har jämfört.

 

b. Funktionscookies – Dessa använder vi för att komma ihåg ditt användarnamn, lösenord, språk eller din region och ge dig en mer personlig upplevelse av vår webbplats. Dessa cookies används också av tjänsteleverantörer som har/visar sina tjänster på vår webbplats.

 

c. Anpassade cookies – Dessa cookies lagrar ditt besök, de delar av vår webbplats som du har besökt och de länkar du har skrivit ut. Dessa kan också placeras på din tredjepartsenhet, som då erbjuder dig reklam som är relevant för dig. Du kan till exempel se reklam för våra produkter när du besöker andra webbplatser. Denna cookie kan också begränsa hur många gånger du ser en annons, mäta hur effektiv den är och visa hur du rör dig mellan olika webbplatser.


4.10. Vissa av ovanstående cookies kan placeras på Doros tredjepartswebbplats, men endast efter vårt godkännande. Dessa parter kan till exempel vara Facebook, Twitter eller YouTube. Tredje part tillhandahåller antingen information till oss eller erbjuder tjänster och personlig anpassning till dig.

 

4.11. Doro, liksom vissa tredje parter, kan använda andra lokala lagringstekniker, såsom Local Shared Objects (så kallade ”flashcookies”) och lokal HTML5-lagring, i samband med våra tjänster. Dessa tekniker liknar de cookies som beskrivs ovan då de lagras på din enhet och kan användas för att lagra viss information om dina aktiviteter och preferenser. Dessa tekniker kan dock, jämfört med vanliga cookies, använda olika delar av din enhet, så du kanske inte kan kontrollera dem med webbläsarens standardverktyg och standardinställningar.

 

4.12. Doro, liksom vissa tredje parter, kan också använda tekniker som kallas webbsignaler (eller ”pixlar”) som skickar vidare information från din enhet till en server. Webbsignaler kan vara inbäddade i onlineinnehåll, videor och e-postmeddelanden och kan tillåta en server att läsa vissa typer av information från din enhet, veta när du har tittat på specifikt innehåll eller ett särskilt e-postmeddelande, ange tid och datum för när du tittade på webbsignalen och enhetens IP-adress. Vi och vissa tredje parter använder webbsignaler för en mängd olika ändamål, bland annat för att analysera hur du använder våra tjänster och (tillsammans med cookies) tillhandahålla innehåll och annonser som är mer relevanta för dig.


SOCIALA NÄTVERK OCH PLUGIN-MODULER


4.13. Doros tjänster använder plugin-moduler för sociala nätverk (”plugins”). Det innebär att om du använder en plugin-tjänst kan information från din enhet överföras till det sociala nätverket, om du är inloggad på det. Information kan överföras när du använder tjänsten eller om du interagerar genom att ”gilla” eller ”dela” innehåll. Plugin-modulen kan överföra din IP-adress till sociala medier även när du inte är inloggad.

 

4.14. De vanligaste operatörerna som driver sociala nätverk och som hanterar plugin-program som används i Doros tjänster är bland annat Facebook, Google+ och Twitter. Om du använder dessa sociala nätverk men inte vill att information ska kopplas mellan nätverket och våra tjänster bör du logga ut från det sociala nätverket innan du använder våra tjänster.

 

5. HUR DORO ANVÄNDER DINA PERSONUPPGIFTER

 

5.1. Doro kan använda dina kontaktuppgifter för att skicka meddelanden till dig om ändringar i våra villkor, policyer eller information om ett köp du har gjort hos oss. Doro kan komma att kontakta dig angående feedback om våra produkter och tjänster. Dessa uppgifter är viktiga för att vi kontinuerligt ska kunna förbättra vårt erbjudande. Den feedback du lämnar när du svarar på dessa förfrågningar är inte möjlig att spåra till dig, såvida du inte lämnar dina personuppgifter i fritextsvar. Du kan inte välja bort att få dessa meddelanden eftersom de är nödvändiga för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster på rätt sätt.

 

5.2. Doro kan endast informera dig om våra senaste produkter, programuppdateringar, kampanjer eller kommande evenemang med hjälp av dina kontaktuppgifter. Om du inte längre vill få denna information kan du när som helst avsluta prenumerationen på dessa meddelanden genom att du följer instruktionerna i det e-postmeddelande du har fått eller kontaktar oss på gdpr@doro.com eller via vår kundtjänst.

 

5.3. Doro kan vidare använda dina uppgifter för interna register eller för att kombinera uppgifter som vi har samlat in från dig och använda dem efter ytterligare samtycke från dig.

 

6. VEM VI DELAR DINA UPPGIFTER MED

 

6.1. Doro delar endast dina personuppgifter när det är nödvändigt för att tillhandahålla eller förbättra en produkt, tjänst eller uppfylla ett avtal. Tredje part får inte tillgång till dina uppgifter i marknadsförings- eller affärssyften utan ditt samtycke.


6.2. Doro kan vid behov dela dina uppgifter med:

a. våra dotterbolag


b. närstående företag som är betrodda och som kan behandla dina uppgifter för att tillhandahålla tjänster som du efterfrågar


c. tjänsteleverantörer som tillhandahåller tjänster till oss eller tillhandahåller tjänster för vår räkning. Företag som till exempel hjälper oss att fakturera, skicka e-post, leverera produkter till dig, hantera och förbättra kunduppgifter och i vissa fall kundsupport är några exempel. Dessa företag får endast använda dina uppgifter för att tillhandahålla tjänsten och är skyldiga att skydda dina personuppgifter. En tjänsteleverantör kan bedriva verksamhet var som helst där Doro bedriver verksamhet.

 

6.3. Doro kan i vissa fall ha en rättslig skyldighet att lämna ut personuppgifter om dig till myndigheterna. Detta kan ske om det finns ett domstolsbeslut, om det är nödvändigt med hänsyn till nationell säkerhet, för att lagar ska efterföljas, om det är i allmänhetens intresse eller om det är nödvändigt för att vi ska skydda vår verksamhet och andra användare.

 

6.4. När du köper och aktiverar en av våra mobiltelefoner samtycker du till att Doro och din operatör utbyter de uppgifter du tillhandahåller vid aktiveringen som krävs för att tillhandahålla våra tjänster. Ditt konto regleras också av din operatörs sekretesspolicy i detta avseende.

 

6.5. Doro, våra samarbetspartner och våra licenstagare kan samla in, använda och dela exakta uppgifter om din plats för att tillhandahålla och förbättra platsbaserade tjänster som ger realtidsinformation om din mobiltelefons geografiska plats. Dessa tjänster kan använda tekniker som GPS, Bluetooth, din IP-adress, WiFi-hotspots i närheten, mobiltelefonmaster eller annan teknik för att fastställa platsen. Dessa uppgifter är anonyma och kan inte identifiera dig personligen om du inte har gett ditt uttryckliga samtycke till detta. Vanligtvis kan du välja om en app eller tjänst ska ha tillgång till din geografiska plats eller inte.


6.6. Doro förbehåller sig rätten att dela dina uppgifter med relevanta parter under en omorganisation, sammanslagning eller försäljning. Du kan också samtycka till att Doro delar dina uppgifter med fler mottagare än de som anges i denna policy.

 

7. HUR DORO SÄKERSTÄLLER ATT DINA UPPGIFTER ÄR SKYDDADE


7.1. Doro säkerställer att dina personuppgifter är skyddade genom att vi kommunicerar våra sekretess- och säkerhetsriktlinjer till alla våra medarbetare och upprätthåller en hög säkerhetsnivå inom hela företaget. Vi vidtar både fysiska och tekniska åtgärder för att skydda de personuppgifter vi behandlar. Observera dock att inga webbplatser, internetöverföringar, datorsystem eller trådlösa anslutningar är helt säkra.


7.2. I den mån det är möjligt skyddar Doro dina personuppgifter med kryptering vid överföring. Dessutom lagras dina uppgifter på datorsystem som är inrymda i anläggningar med begränsad åtkomst med hjälp av fysiska säkerhetsåtgärder. Vi kan dock inte hållas ansvariga för uppgifter som du lämnar i chattforum eller sociala medier, så fundera på vilka uppgifter du väljer att dela i sådana fall.

 

7.3. Doro vidtar rimliga åtgärder för att säkerställa att vi endast behåller uppgifter om dig så länge det är nödvändigt för att uppfylla de syften för vilka de samlades in eller så länge lagringen krävs för att uppfylla lagstadgade skyldigheter.

 

7.4. Doro överför inte dina uppgifter utanför EU eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), så kallat tredje land, såvida inte överföringen kan ske i enlighet med gällande lagstiftning.

 

8. LÄNKAR OCH PRODUKTER FRÅN TREDJE PART I VÅRA TJÄNSTER


8.1. Doros tjänster kan ibland länka till webbplatser och tjänster från tredje part eller visa tillgängliga produkter och tjänster i tredjepartsapplikationer. Doro ansvarar inte för säkerheten, behandlingen av personuppgifter eller sekretessen på dessa webbplatser eller när det gäller tjänster eller produkter.


8.2. När du använder produkter och tjänster från tredje part kan de samla in personuppgifter om dig. Doro ansvarar inte för sådan behandling och du måste vända dig direkt till tredje part för att utöva dina rättigheter gällande personuppgiftsskydd.

 

9. INTERNATIONELLA ANVÄNDARE


9.1. Enheter över hela världen kan överföra eller få tillgång till alla uppgifter som du tillhandahåller enligt beskrivningen i denna sekretesspolicy. Personuppgifter relaterade till Doros tjänster, avseende personer bosatta i ett medlemsland i EES och i Schweiz, kontrolleras och hanteras av Doro. Som ett globalt företag har Doro ett antal juridiska enheter i olika jurisdiktioner som ansvarar för de personuppgifter som de samlar in och behandlar för Doros räkning.

 

10. KONTAKTA OSS


10.1. Kontakta oss via gdpr@doro.com om du har frågor om eller funderingar kring Doros sekretesspolicy eller databehandlingspolicy, eller vill lämna in ett klagomål om vår behandling av dina personuppgifter. Du kan alltid ringa oss på Doros supportnummer för ditt land. Alla sådana meddelanden kommer att besvaras så snart som möjligt. Om du inte är nöjd med det svar du får kan du skicka ditt klagomål till behörig tillsynsmyndighet i ditt land. I Sverige är det Integritetsskyddsmyndigheten. 

 

11. SEKRETESS GÄLLANDE BARN


11.1. Doro samlar inte medvetet in personuppgifter från eller om barn (13 år och yngre) utan samtycke från en förälder eller vårdnadshavare, och Doro marknadsför inte sina produkter eller tjänster till barn. Om Doro får kännedom om att den person som skickar in personuppgifter via någon del av Doros webbplatser är ett barn kommer Doro att göra rimliga ansträngningar för att radera dessa personuppgifter från sina filer så snart som möjligt. Doro kommer också att göra rimliga ansträngningar för att säkerställa att dessa personuppgifter inte används för något syfte eller lämnas ut till någon tredje part. Eftersom Doro inte försöker samla in några personuppgifter om barn, och raderar alla uppgifter som samlas in av misstag så snart de upptäcks, lagrar Doro inga uppgifter om barn som kan granskas eller raderas. Om en vårdnadshavare begär granskning eller radering av uppgifter om sitt barn innan Doro har upptäckt och raderat uppgifterna kommer Doro naturligtvis att tillmötesgå denna begäran.

 

11.2. Med barn avses en person som är 13 år eller yngre enligt svensk nationell lag. I andra medlemsstater kan nationell lagstiftning gälla som definierar barn eller vuxna som personer inom andra åldersintervaller.

 

12. Målgruppsanalys

Den här webbplatsen använder Matomo, en kostnadsfri programvara som gör det möjligt att mäta och analysera trafiken på webbplatsen för att förbättra den. Även om uppgifterna är anonymiserade kan du avaktivera installationen av cookies om du inte vill att de ska installeras på din webbläsare genom att du avmarkerar kryssrutan nedan.