14

Betalen met uw smartphone

Contactloze betalingen

Wist u dat u uw smartphone kunt gebruiken om te betalen voor artikelen of uw rekening in fysieke winkels en restaurants? Met een contactloze betaaloplossing zoals een mobiele portemonnee op uw mobiele telefoon, hoeft u uw creditcards niet meer mee te nemen. Betalingen zijn ook veiliger en sneller in vergelijking met uw kaart door de lezer halen of uw pin intypen. De technologie die zulke betalingen mogelijk maakt, heet 'near-field communication' (NFC) en laat een NFC-ondersteunde smartphone en betaalautomaat veilig met elkaar communiceren.

Een mobiele portemonnee gebruiken

Voor NFC-betalingen moet u eerst uw creditcard digitaal instellen in wat een mobiele portemonnee heet, zoals Google Pay. Dit is een app die van tevoren geïnstalleerd is of op uw smartphone gedownload kan worden. Wanneer u wilt betalen, vult u gewoon uw pincode in de app in om de digitale creditcard te activeren. Houd de achterkant van de telefoon dichtbij de betaalautomaat en de transactie is klaar. Makkelijk, nietwaar?

Betalingsautomaten met het contactloze logo zijn geschikt voor NFC-betalingen.

Doro 8100 ondersteunt NFC-betalingen.