Geniet van een wereld vol amusement

Eenvoudige en slimme telefoons, horloges en tablets voor senioren!

11

Geniet van een wereld vol amusement

U hebt weleens gehoord van "apps", maar weet misschien niet precies wat dat zijn. In feite is een app een computerprogrammaatje dat u gemakkelijk op de smartphone kunt installeren en uitvoeren. Er zijn apps voor bijna alles - van bankieren tot fit blijven, voor games, muziek en boeken tot noem maar op. Hier zijn er een paar apps die we aanraden – ideaal voor op vakantie!

SPOTIFY

Spotify komt uit Zweden en is wereldwijd een enorm succes geworden. Niet zo verwonderlijk omdat u met Spotify rechtstreeks op uw computer en smartphone toegang heeft tot bijna alle muziek. U hoef geen cd's mee te nemen of uw oude grammofoonplaten – Spotify is als een enorme muziekbibliotheek met oud en nieuw werk.

Waarom Spotify?

U kunt naar uw favoriete liedjes zoeken en afspeellijsten samenstellen die u kunt beluisteren en delen met familie en vrienden.

Vergeet het volgende niet!

Er is een gratis versie, maar dan krijgt u zo nu en dan te maken met reclame en andere beperkingen. Voor de complete ervaring kunt u voor een gering maandtarief kiezen voor Spotify Premium.

Hoe krijg ik het?

Download de Spotify-app op Google Play. Probeer eerst de gratis versie en als u het leuk vindt kunt u altijd overstappen naar de betaalde dienst.

Download Spotify nu op Google Play »

BBC IPLAYER RADIO

Of u nu belangstelling hebt voor het nieuws, amusement, sport, feiten of drama: er is altijd iets voor u op BBC Radio. Via de app BBC iPlayer Radio kunt u live luisteren naar uitzendingen van tientallen nationale of lokale zenders. Houd uw favoriete programma's en podcasts live bij of on demand, waar u ook heengaat.

Waarom BBC iPlayer Radio?

U kunt rechtstreeks op uw telefoon live programma's van BBC Radio beluisteren of programma's downloaden om er later naar te luisteren.

Vergeet het volgende niet!

Gaat u naar het buitenland? Download uw favoriete programma's op uw telefoon om dure telefoonrekeningen te vermijden.

Hoe krijg ik het?

Download de app BBC iPlayer Radio van Google Play. U kunt ook apps van dezelfde aanbieder vinden om BBC-uitzendingen in andere talen te kunnen luisteren.

Download BBC iPlayer Radio nu van Google Play »

AUDIOBOOKS FROM AUDIBLE

Luisterboeken worden steeds populairder, misschien omdat het zo fijn is om lekker achterover te leunen en te luisteren naar een aangename stem die u een boeiend verhaal voorleest. Audiobooks from Audible is een app voor iedereen die van boeken houdt. Audible is een abonnementsdienst waarmee u toegang krijgt tot meer dan 200.000 titels in alle denkbare genres om direct van te genieten op uw smartphone.

Waarom Audiobooks from Audible?

U hebt geen gedoe met cd's en u hebt toegang tot goede boeken in allerlei genres.

Vergeet het volgende niet!

Storytel is een abonnementsdienst die u moet stopzetten als u de app niet langer wilt.

Hoe krijg ik het?

Download de app Audiobooks from Audible op Google Play. Op www.audible.co.uk kunt u meer informatie krijgen over hoe de dienst werkt en u kunt zich aanmelden voor een gratis proefperiode.

Download nu de app Audiobooks from Audible op Google Play »

SHAZAM

Kent u dat, dat u bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen een leuk liedje op de radio hoort, maar de titel niet weet? Met de Shazam-app komt u daar zo achter. De app "luistert" naar muziek en vertelt u hoe het liedje heet en van wie het is. U kunt de tekst ook rechtstreeks op uw telefoon krijgen, zodat u de muziek gemakkelijk kunt delen met uw vrienden. Handig en leuk!

Waarom Shazam?

Shazam is een gemakkelijke manier om nieuwe muziek te ontdekken of om uw geheugen op te frissen met de titels van oude liedjes en wie ze zong.

Vergeet het volgende niet!

Shazam is gratis maar als u reclame wilt vermijden kunt u voor een bescheiden tarief kiezen voor Shazam Encore.

Hoe krijg ik het?

Download de Shazam-app op Google Play. Probeer eerst de gratis versie om te zien of Shazam iets voor u is.

Download Shazam nu op Google Play »