Fiksut vinkit wifin käyttöön

Ilmainen lähetys yli 80 euron tilauksesta – ilmaiset palautukset

3

Fiksut vinkit wifin käyttöön

Voit käyttää älypuhelimellasi internettiä mobiilidatan avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että voit surffailla käytännössä missä vain. Operaattorisi veloittaa kuitenkin käytön, eli käytetyn tiedonsiirron määrän mukaan. Moneen liittymään, mm. prepaid-liittymiin, kuuluu rajallinen määrä liittymäsopimukseen kuuluvaa dataa. Suomessa ja EU-maissa käyttö on melko edullista ja liittymään kuuluu riittävä määrä dataa. EU:n ulkopuolelle matkustaessa kannattaa olla tarkkana, ettei suuri lasku yllätä. Internetin selailu vie nimittäin tällöin enemmän dataa.

Paras vaihtoehto säästää käytettävissä olevan datan määrää ja välttää isoa mobiilidatan käytöstä kertynyttä laskua on muodostaa yhteys WiFi-verkkoon.

Mikä on WiFi?

WiFi on langaton verkko, joka löytyy esimerkiksi ravintoloista, kahviloista, lentokentiltä, hotelleista, junista ja lentokoneista. Myös jotkut kaupungit tarjoavat nykyään ilmaisen WiFin. Kun käytät WiFiä, sinun ei tarvitse huolehtia kuluista tai nettiyhteyden yhtäkkisestä katkeamisesta ulkomailla ollessasi. Pidä siis aina silmällä paikkoja, jotka tarjoavat ilmaisen WiFin, kun sinun täytyy tarkistaa jotain puhelimestasi tai kun haluat lähettää viestin läheisellesi.

Muista tämä!

Älypuhelimesi sähköposti ja sovellukset päivittyvät automaattisesti, jos sinulla on nettiliittymä puhelimessasi. Jos sinulla on rajoitettu määrä dataa käytössäsi, päivitykset vähentävät sen määrää. Poista mobiilitiedonsiirto käytöstäsi, kun matkustat EU:n ulkopuolella. Kun dataroaming on kytketty pois päältä, vältyt yllättäviltä laskuilta.  Voit tehdä sen puhelimesi asetuksista näin:

-          Mene asetuksiin, valitse “Mobiilidata” ja paina “Lisää…”. Tarkista, että dataroaming on pois päältä.

Näin kytket Wifin päälle

WiFi löytyy monesta paikasta, kuten ravintoloista, kahviloista, hotelleista ympäri maailman. Jos et näe WiFi-kylttiä, kysy henkilökunnalta. Pyydä WiFi-verkon nimeä ja salasanaa. Etene sen jälkeen seuraavia vaiheita pitkin yhdistääksesi puhelimesi WiFi:iin:

• Mene älypuhelimesi valikosta löytyvään kohtaan "Asetukset".
  • Valise "Oma internet-yhteys".
  • Valitse "WiFi".
  • Näet listan käytettävissäsi olevista WiFi-verkoista. Etsi oman WiFi-verkkosi nimi ja paina siitä.
  • Jos haluamasi WiFi-verkko vaatii salasanan, sinun tulee näppäillä se tässä vaiheessa.
  • Valitse sen jälkeen "Yhdistä".
  • Puhelin on nyt yhdistetty WiFi-verkkoon ja voit surffata vapaasti.

Muista, että WiFi toimii vain silloin, kun olet verkon piirissä. Jos poistut sen ulkopuolelle, et voi enää surffata WiFi:ä käyttäen.

Katso videolta, miten voit muodostaa yhteyden WiFi-verkkoon.

Hauskaa surffailua!

Muista tämä!