Spotify

12

Spotify

Kuten olemme aiemmissa älypuhelinkoulun osissa kertoneet, Spotifyn avulla voit kuunnella musiikkia ympäri maailman. Elviksestä Rollareihin ja Lauri Tähkästä Kaija Koohon ja Abbaan – tarjonta on loputon. Spotify on tavallaan uusi tapa kuunnella musiikkia. Cd-levyjen sijaan voit kuunnella musiikkia milloin ja missä haluat. Kuuntele esimerkiksi kuulokkeilla kävelyllä ollessasi tai laita kotona ollessasi kaiuttimet täysille.

Mikä on Spotify?

Spotify on niin kutsuttu suoratoistopalvelu. Se tarkoittaa musiikin “striimaamista” internetissä levyjen ostamisen sijaan. Maksamalla Spotifyn kuukausimaksun pääset käsiksi lähes koko maailman musiikkiin. Spotifyta voi kuunnella sekä kännykällä että tietokoneella. Voidaksesi käyttää Spotifyta, tulee sinun luoda itsellesi tili palveluun. Voit tehdä sen tietokoneella tai älypuhelimella.

Näin hankit Spotifyn älypuhelimeesi:

Doro-älypuhelimestasi löytyy Play-kauppa, josta voit ladata Spotify-sovelluksen samalla lailla kuin minkä tahansa muunkin sovelluksen.
1. Kun sovellus on latautunut, klikkaa “avaa”. Näin pääset suoraan sovellukseen ja voit valita, kirjaudutko sisään vai rekisteröidytkö palvelun käyttäjäksi.
2. Valitse “Rekisteröidy”.
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi, luo salasana, keksi käyttäjänimi ja anna syntymäpäiväsi ja sukupuolesi.

Omat soittolista

Spotifyssä voit löytää lähes kaikki suosikkiartisti- ja kappaleesi ja luoda omia soittolistoja, joissa voit sekoittaa haluamasi kappaleet. Ehkä haluat tallentaa useamman artistin samalle listalle? Tai miksipä et tekisi listaa vuoden 1963 Suomi-hiteistä? Haluatko kenties tallentaa lempijoululaulut joulua varten? Mahdollisuudet ovat tarjonnan tapaan rajattomat!

Aloita listan luominen valitsemalla ensin kappale. Tee älypuhelimellasi seuraavasti:

1. Kirjaudu Spotify-palveluun käyttäjänimelläsi ja salasanallasi.
2. Klikkaa ylävasemmalta löytyvää kolmea viivaa.
3. Nyt olet valikossa!
4. Löytääksesi kappaleen tai artistin, paina Haku.
5. Kirjoita hakukenttään etsimäsi artistin, kappaleen tai albumin nimi.
6. Klikkaa kolmea pistettä lisätäksesi kappaleen listalle tai luo kokonaan uusi lista.

Löydät tallentamasi kappalet klikkaamalla valikon kolmea viivaa ja valitsemalla Kirjaston.

Kuinka kuuntelet kappaleen?

Etsi ensin kappale tai artisti, jota haluat kuunnella. Kun olet löytänyt etsimäsi kappaleen, klikkaa se soimaan ja nauti.

Soittolistoja ehdotuksia sinulle
Spotifystä löytyy kaikenlaisia soittolistoja, joita muut ihmiset ovat tallentaneet, tai joita Spotify suosittelee sinulle. Juuri tämä on Spotifyssä hienoa: voit löytää musiikkia, jonka olemassaolosta et ennen tiennytkään. Spotify voi mm. suositella listoja mielialasi ja suosikkiartistiesi mukaan tai antaa vinkkejä juhannuksen parhaista kappaleista.

Shuffle (satunnaistoisto)

Kun olet valinnut soittolistan tai albumin, voit kuunnella kappaleet järjestyksessä tai antaa Spotifyn valita kappaleet satunnaisessa järjestyksessä. Tätä kutsutaan satunnaistoistoksi. Se toimii klikkaamalla soittolistan yläpuolella näkyvää “satunnaistoistoa”. Tämä voi olla kätevää päivälliskutsuilla tai juhlissa, jos haluat sekoittaa musiikkia.

Premium vai ilmaisversio?

Jos haluat nauttia Spotifystä täysin siemauksin, tulee sinun hankkia ns. Premium-versio. Se maksaa 9,99 euroa kuussa. Voit myös kokeilla Premium-versiota 30 päivän ajan ilmaiseksi ennen päätöksen tekemistä. Premiumin tilauksen voi lopettaa milloin vain, eikä siitä tule lisämaksua. Spotifyn ilmaisversiossa ei valitettavasti voi välttyä mainoksilta. Kaikki Spotifyn muutkaan toiminnot eivät ole saatavilla, kuten vapaus valita kappaleet tai mahdollisuus vaihtaa kappaletta aina halutessa.

Premium-versiossa vältyt mainoksilta, saat paremman äänenlaadun ja voit kuunnella haluamaasi musiikkia helpommin.