Doro 7070 er en klassisk mobiltelefon som leveres med et utvalg smarttelefonfunksjoner. Den nye klapptelefonen støtter for Voice over LTE (VoLTE)*, og møter også oppgraderingen fra 3G til 4G nettet. I tillegg innehar den selvsagt Doros velkjente egenskaper som brukervennlighet, store separate taster og trygghetsknapp. Doro 7070 ble lansert under Mobile World Congress i Barcelona tidligere i vår og finnes nå i butikk.

 

Doro 7070 er en klassisk mobiltelefon som bygger på Doros særegne Doro DNA. Med Doro 7070 får man mulighet til å bruke flere populære sosiale apper som vanligvis krever bruk av smarttelefon. Appene kan lastes ned i telefonens egen appbutikk, hvor tilbudet vil øke gradvis. Den nye telefonen har en stor hovedskjerm på 2,8 tommer i farger, samt snarvei for kamera slik at man enkelt skal kunne dele bilder og filmer med venner og familie.

 

-       Vi mener at eldre skal ha de samme mulighetene som alle andre når det kommer til teknologi. Med Doro 7070 får eldre muligheten til å holde kontakt med venner og familie på nettet uten å måtte gå over til en smarttelefon, sier Anders Austad i Doro Norge

For å være et effektivt hjelpemiddel i hverdagen må teknologi tilpasses eldres behov. En undersøkelse gjort at Doro viser for eksempel at nærmere en tredjedel av de spurte har nedsatt hørsel (29 prosent). For å forbedre lydopplevelsen og samtalekvaliteten støtter derfor Doro 7070 VoLTE, som gir bedre dekning, da samtaler foregår over 4G nettet. VoLTE innebærer dessuten at lyden blir tydeligere og mer detaljert, som spesielt kan være til hjelp dersom samtalen foregår i støyende omgivelser.

 

-       En telefonsamtale er fremdeles en av de mest effektive og beste måtene å kommunisere på, men kan være utfordrende å gjennomføre hvis dekningen er dårlig. Nedsatt hørsel i kombinasjon med dårlig dekning kan derfor være et hinder for god kommunikasjon. Med VoLTE forbedrer vi opplevelsen av Doros ergonomiske lyd, sier Anders Austad.

Doro 7070 vil være tilgjengelig i butikk fra og med juni 2018. 

 

 

* Voice over Long-Term Evolution (VoLTE) innebærer enda bedre dekning og høyere samtalekvalitet, som gjør det enklere å prate i støyende omgivelser. Samtalen foregår via 4G nettet i stedet for 3G. Vanligvis forbindes 4G med hurtigere nedlastning av filer, streaming og surfing, men er også nyttig for å forbedre samtalekvaliteten. Overgangen fra 3G til 4G nettet pågår nå over hele verden. I løpet av sommeren vil Doro 7070 ha støtte for VoLTE gjennom både Telia og Telenor.