Fri frakt över 500 kr – Fria returer

skrattande kvinna. skrattande kvinna.

Vanliga frågor

Kom igång med Response by Doro

Jag är intresserad av Response by Doro. Hur kommer jag igång?

Du behöver köpa en aktiveringskod tillsammans med en kompatibel Doro-telefon. Detta kan du göra på vår webb eller hos utvalda butiker. Följ därefter instruktionerna i vår snabbstartsguide (se pdf).

Vad behövs för att använda Response by Doro?

• Samtliga användare måste ha en e-post vilken används som användarnamn.
  • Senioren måste ha en Doro-telefon som stödjer tjänsten.
  • Den anhöriga behöver ha en iPhone eller Android smartphone för att kunna installera appen MyDoro.
  • Samtliga användare måste ha giltiga SIM-kort i sina mobiltelefoner som stödjer både samtal och textmeddelanden (SMS).
  • Mobildata eller Wi-Fi-anslutning är nödvändig under start av tjänsten.
  • Senioren får INTE ha hemligt eller dolt nummer för sin mobiltelefon.
  • En aktiveringskod.

När aktiveras tjänsten efter att jag köpt den?

Tjänsten aktiveras av dig på mydoro.com. Du kan köpa aktiveringskoden och vänta med aktivering till du har tid att registrera både ditt och seniorens konto. Efter aktivering tar det upp till 24 timmar innan tjänsten fungerar med larmcentral som slutmottagare.

Vilka modeller har stöd för Response by Doro och hur vet jag att min Doro är kompatibel?

För tillfället stöds Doro-modellerna 7070, 8035 och 8040 med den senaste programvaran installerad. För att kontrollera programvaran gör följande:

På en Doro 8035/8040: kontrollera om du har MyDoro appen förinstallerad.

På Doro 7070: tryck *#2100#; om du ser ett nummer i ett pop-up meddelande så är din programvara kompatibel med Response by Doro.

Vad gör Doros larmcentral om de inte kommer i kontakt med en nödkontakt?

Om situationen är livshotande kontaktas alltid 112. Annars görs ett nytt försök att kontakta nödkontakter efter 5 minuter. Misslyckas det så skickas ett sms till alla nödkontakter.

Hur vet anhöriga vad som hänt med ett alarm?

I MyDoro-appen för anhöriga kan man se status på larm, inklusive vem som har hanterat larmet.

Vad händer om en anhörigs telefon är i tyst läge eller flygplansläge när det inkommer ett larm?

Larmljudet kommer höras även om telefonen är satt i tyst läge men i flygplansläge är datatrafik avstängd och larmet kan inte tas emot.

Hur fungerar Response by Doro när jag är utomlands?

Response by Doro fungerar utomlands, men det kan dock tillkomma roaming kostnad. Doros larmcentral kan inte kontakta några lokala akuttjänster utan kan bara hjälpa dig genom att kontakta dina anhöriga.

Så här registrerar du dig på MyDoro

Vad är MyDoro?

MyDoro är en webbportal där Doros trygghetstjänster finns samlade. Response by Doro hanteras häifrån och kräver att användaren har ett MyDoro-konto.

Kan jag använda MyDoro utan ett abonnemang?

Ja, MyDoro är gratis. Du betalar bara för de tilläggstjänster du väljer att köpa.

Hur vet jag vad jag ska göra på MyDoro.com?

Följ instruktionerna på skärmen, de vägleder dig genom registreringen.

Vad är skillnaden mellan de olika rollerna i MyDoro?

Administratör (minst en per konto): Äger MyDoro-kontot och hanterar eventuella abonnemang.

Senioren (en per konto): Användaren som kan larma och som behöver en Doro telefon.

CareCircle (minst en per konto): Släktningar, bekanta, grannar som har en smartphone (Android eller iOS) med MyDoro-appen installerad. Tar emot eventuella larm, kan se seniorens position och fjärrstyra vissa inställningar (om senioren har en smartphone).

Så här fungerar larmet

Vad händer när senioren tycker på trygghetsknappen?

Efter att trygghetsknappen tryckts in får alla anhöriga som är med i CareCircle ett larm på sin smartphone. Den anhörig som först accepterar larmet kommer kopplas till seniorens telefon via ett inkommande samtal. Om ingen anhörig accepterar larmet sänds det vidare till Doros larmcentral som besvarar larmet som ett inkommande samtal. Hela förloppet tar ca 2-3 minuter.

Hur vet senioren att larmet har utlösts?

Seniorens telefon startar ett utgående samtal på högtalaren till Response by Doro. Under samtalet så upplyser en röst om att samtalet är mottaget och hanteras.

Vad händer om senioren larmar av misstag?

När trygghetsknappen trycks in startar en ljudlig signal under 5 sekunder. Under denna tid har senioren möjlighet att häva larmet.

Vad gör Doros larmcentral när ett larm når dem?

Larmoperatören frågar om situationen för att kunna göra en bedömning av vilken hjälp senioren behöver, t.ex. försöka komma i kontakt med anhöriga, grannar och andra nödkontakter som finns registrerade på MyDoro. Vid behov kontakta 112 eller annan assistans.

Vad gör Doros larmcentral om de inte kommer i kontakt med en nödkontakt?

Om situationen är livshotande kontaktas alltid 112. Annars görs ett nytt försök att kontakta nödkontakter efter 5 minuter. Misslyckas det så skickas ett sms till alla nödkontakter.

Hur vet anhöriga vad som hänt med ett alarm?

I MyDoro-appen för anhöriga kan man se status på larm, inklusive vem som har hanterat larmet.

Vad händer om en anhörigs telefon är i tyst läge eller flygplansläge när det inkommer ett larm?

Larmljudet kommer höras även om telefonen är satt i tyst läge men i flygplansläge är datatrafik avstängd och larmet kan inte tas emot.

Hur fungerar Response by Doro när jag är utomlands?

Response by Doro fungerar utomlands, men det kan dock tillkomma roaming kostnad. Doros larmcentral kan inte kontakta några lokala akuttjänster utan kan bara hjälpa dig genom att kontakta dina anhöriga.

Betalning och abonnemang

Hur vet en senior att Response by Doro är aktiverat?

Doro 7070: Gå till Inställningar och Trygghetslarm. Om Response by Doro är aktiverat finns det två menyalternativ (Signaltyp och alarminfo), annars är det fler alternativ.

Doro 8035/8040: Det kommer en notifiering när Response by Doro aktiveras.

Varför behöver vi dina kortuppgifter?

Vi behöver dina kortuppgifter så att vi kan fortsätta abonnemanget efter bindningstiden utan avbrott i tjänsten.

Vad händer efter bindningstidens slut?

Abonnemanget fortsätter automatiskt månadsvis tills det sägs upp.

Hur säger jag upp abonnemanget på Response by Doro?

Du kan säga upp abonnemanget på MyDoro.com. Tänk på att det är endast administratören av MyDoro-kontot som kan ändra och avsluta abonnemanget.

Vanliga problem

MyDoro-appen för anhörig fungerar inte, vad är fel?

Första gången du använder appen behöver du ge den tillåtelse att ringa samtal och spara extern data. Om du har nekat detta så kommer appen inte att fungera. Detta kan ändras i appens åtkomstinställningar i telefonens inställningar.

Jag fick inget verifieringsmail, vad gör jag?

Kontrollera om mailet hamnat i din skräpmail och om du skrivit in rätt e-postadress.

Jag fick inget registrerings-SMS, vad gör jag?

Registrerings-SMS syns inte i din telefon. Om seniortelefonen inte fungerar med Response by Doro kan du prova sända ett nytt registrerings-SMS genom att besöka Response by Doro sidan på MyDoro.com

Övrigt

Hur säker är min information på MyDoro?

All känslig information som lagras på MyDoro är krypterad och säkerhetssystemen följer branschstandard.

Vem har åtkomst till information som lagras på MyDoro och Response by Doro?

Doros larmoperatörer och Doros supportpersonal.

Vad händer om seniorens telefon blir stulen, försvinner eller går sönder?

Kontakta Doro support.

Vad är skillnaden mellan My Doro Manager och MyDoro?

MyDoro ersätter på sikt My Doro Manager. Doro rekommenderar ett byte från MyDoro Manager till MyDoro. Detta innebär att du behöver skapa ett helt nytt konto på MyDoro.com.

Har du ytterligare frågor om Response by Doro?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor.

För vår tjänst Response by Doro erbjuder vi support dygnet runt.

Telefon

0771 - 86 11 00

E-post

support.se@doro.com

MyDoro

MyDoro är en app och en webbportal för att administrera och hantera inställningar för Doros trygghetstjänster såsom Response by Doro och SmartCare by Doro med tillhörande produkter.

MyDoro