skrattande kvinna med en man skrattande kvinna med en man

Vanliga frågor

om Response by Doro

Kom igång med Response by Doro

Jag är intresserad av Response by Doro. Hur kommer jag igång?

Appen Response by Doro är förinställd på alla kompatibla Doro-telefoner. Som närstående behöver du bara ladda ned den kostnadsfria appen från  Play Store eller App Store, skapa ett konto och koppla det till seniorens Doro-telefonkonto.

Vad behövs för att använda Response by Doro?

• Senioren måste ha en Doro-telefon som stödjer tjänsten.
  • Den anhöriga behöver ha en iPhone eller Android smartphone för att kunna installera appen Response by Doro.
  • Samtliga användare måste ha giltiga SIM-kort i sina mobiltelefoner som stödjer både samtal och textmeddelanden (SMS).
  • Mobildata eller Wi-Fi-anslutning är nödvändig under start av tjänsten.
  • Senioren får INTE ha hemligt eller dolt nummer för sin mobiltelefon.

Vilka modeller har stöd för Response by Doro och hur vet jag att min Doro är kompatibel?

För tillfället stöds Doro-modellerna 8110, 8080, 8050, 8040, 8035, 7031 och 7011 med den senaste programvaran installerad.

Så här registrerar du dig på MyDoro

Vad är MyDoro?

MyDoro är en webbportal där Doros trygghetstjänster finns samlade. Response by Doro hanteras häifrån och kräver att användaren har ett MyDoro-konto.

Kan jag använda MyDoro utan ett abonnemang?

Ja, MyDoro är gratis.

Hur vet jag vad jag ska göra på MyDoro.com?

Följ instruktionerna på skärmen, de vägleder dig genom registreringen.

Vad är skillnaden mellan de olika rollerna i MyDoro?

Administratör (minst en per konto): Äger MyDoro-kontot och hanterar eventuella abonnemang.

Senioren (en per konto): Användaren som kan larma och som har en Doro telefon.

CareCircle (minst en per konto): Släktningar, bekanta, grannar som har en smartphone (Android eller iOS) med MyDoro-appen installerad. Tar emot eventuella larm, kan se seniorens position och fjärrstyra vissa inställningar (om senioren har en smartphone).

Så här fungerar larmet

Vad händer när senioren tycker på trygghetsknappen?

Efter att trygghetsknappen tryckts in ljuder den larmandes telefon undet fem sekunder för att hinna ångra sig om knappen tryckts in av misstag sen får alla anhöriga som är med i CareCircle ett larm på sin smartphone. Den anhörig som först accepterar larmet kommer kopplas till seniorens telefon via ett inkommande samtal. Högtalarfunktionen inkopplas automatiskt så fort samtalet kopplas fram så att den seniora inte behöver hålla telefonen mot örat för att höra. Hela förloppet tar ca 2-3 minuter.

Hur vet senioren att larmet har utlösts?

Seniorens telefon startar ett utgående samtal på högtalaren till Response by Doro. Under samtalet så upplyser en röst om att samtalet är mottaget och hanteras.

Vad händer om senioren larmar av misstag?

När trygghetsknappen trycks in startar en ljudlig signal under 5 sekunder. Under denna tid har senioren möjlighet att häva larmet.

Vad händer om en anhörigs telefon är i tyst läge eller flygplansläge när det inkommer ett larm?

Larmljudet kommer höras även om telefonen är satt i tyst läge.

Har den anhörige satt sn mobiltelefon i flygplansläge är mobil- och datatrafik avstängd och larmet kan inte tas emot.

Hur fungerar Response by Doro när jag är utomlands?

Response by Doro fungerar lika bra även när någon av parterna är utomlands.

Vem kan se seniorens position?

Alla som är med i seniorens CareCircle kan se den, antingen i appen på sin telefon eller genom att logga in på MyDoro.com

Hur ofta uppdateras seniorens position?

När någon öppnar appen eller loggar in på webben så hämtas seniorens position. Det kan ta några sekunder innan positionen kommer in och uppdateras på skärmen. I en webbläsare kan man trycka F5, på en telefon uppdateras det automatiskt när positionen kommer in.

Övrigt

Vem har åtkomst till information som lagras på MyDoro ?

Doros utvecklingsavdelning och Doros supportpersonal.

Vad händer om seniorens telefon blir stulen, försvinner eller går sönder?

Kontakta Doro support på tel: 0771861100

Har du ytterligare frågor om Response by Doro?

Du är alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst om du inte finner svaret på din fråga.

Telefon     0771861100

Email        support.se@doro.com

MyDoro

MyDoro är en webbportal som används för att administrera och hantera inställningar för trygghetstjänsten Response by Doro.

MyDoro