Apps

4

APPS

De forskellige tjenester, som findes i en smartphone, er organiserede i såkaldte ”apps”. En app er nærmest et lille computerprogram, som du selv kan downloade og bruge. Mange af de mest anvendelige apps findes faktisk i din telefon på forhånd.

Der findes apps til det meste

Ja, det er faktisk rigtigt. Nogle apps koster penge, mens andre er gratis. Både Google Play og App Stores toplister giver dig et rigtig godt overblik over udvalget af apps. De fleste kan have nytte af en app til en avis, til sociale medier som Facebook eller Instagram, til ens bank eller til den offentlige transport i ens område, så man nemt kan finde ud af, hvornår der går tog og busser.

Google Play

Google Play er en online butik, hvor du kan downloade alle de apps, du har brug for (og helt sikkert også nogen, du ikke har brug for, men som kan være sjove at have). Første gang du starter din telefon op, får du at vide, at du skal oprette en Google-konto (se nedenfor). Det bør du gøre, for ellers vil du ikke have mulighed for at downloade apps. Når du opretter din konto, bliver du muligvis bedt om at oplyse et kreditkortnummer. Det behøver du ikke at gøre, da mange apps kan downloades gratis. Har du ikke har lyst til at oplyse dit kreditkortnummer, skal du blot trykke på "spring over".

Gmail

Første gang du bruger din nye telefon, bliver du bedt om at oprette en Gmail-konto. Gmail er Googles e-mailtjeneste, der forbinder dig til alt det, du foretager dig på din telefon: Google-kalenderen, kontaktpersoner og apps. Du kan bruge denne konto som din primære e-mailadresse, men har du allerede har en e-mailadresse, du ønsker at bruge i stedet, kan det også sagtens lade sig gøre. Det er nok, at du bruger din Gmail-konto til at oprette forbindelse til dine forskellige Google-apps på din telefon. God fornøjelse med at udforske den spændende verden fuld af apps!

Sådan downloader du en app

1. Træk den hvide pil opad med fingeren
2. Tryk på ”Tilføj”
3. Gå ned til ”En applikation”
4. Vælg mellem Doro selection eller Google Play store. Doro selection er en række apps, vi har udvalgt på forhånd, fordi vi tror, de er anvendelige for dig
5. Gennemse de forskellige apps og tryk på den, du gerne vil downloade
6. Tryk på ”Installer"
7. Tryk på ”Godkend"
8. Tryk på ”Åbn”

Se hvordan du downloader en app her.

Tillykke, du har nu downloadet en app!