Billig surfing – med WiFi!

3

Billig surfing med WIFI

Med din smartphone har du adgang til internettet via enten 3G- eller 4G-netværk. Det betyder, at du kan gå på internettet, uanset hvor du er. Men du betaler din operatør alt efter, hvor meget du bruger internettet (datatrafik). I Danmark koster det ikke så meget, men i udlandet kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at gå på internettet fra mobilen. Men hvis du bare husker at bruge WiFi, kan du være helt rolig – det er ganske gratis.

Hvad er WiFi?

Det trådløse internet, som fx findes på de fleste restauranter, caféer, hoteller og i lufthavne og tog, kaldes WiFi. Der findes endda byer, som tilbyder gratis WiFi overalt. Når du anvender WiFi, behøver du ikke bekymre dig om høje omkostninger, eller at dit dataabonnement slipper op, mens du er udenlands. Hold derfor øje med, om der findes WiFi, hvor du er, hvis du får brug for at gå på nettet på din telefon - fx hvis du vil slå noget op eller sende en hilsen til dit barnebarn.

Husk!

Når mobildata er aktiveret på din smartphone, opdateres e-mail og apps automatisk. Disse opdateringer gør din datapulje mindre, og det kan koste dig ekstra penge. Derfor skal du altid huske at slukke for mobildata, når du rejser uden for EU. Dette gør du ved at finde "indstillinger" og herunder "mobilt netværk", hvor du kan slå "data roaming” fra. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser på din næste mobilregning.

Sådan slår du dataroaming fra:

Gå til ”Indstillinger og vælg ”Mobildata”. Tryk herefter på ”Mere…” og du kan nu sikre dig, at ”Dataroaming” er slået fra.

Sådan tilslutter du din telefon til WiFi

Som nævnt findes der WiFi på de fleste restauranter, caféer, hoteller og lignende rundt om i verden. Hvis du ikke lige kan få øje på et WiFi-skilt, kan du altid spørge personalet. Bed dem oplyse dig navnet og koden til deres WiFi-netværk. Følg herefter disse trin for at koble din telefon til WiFi:

• Gå til ”Indstillinger”, som du finder i menuen i din smartphone
• Klik på ”Min Internet-tilslutning”
• Klik på ”Wi-Fi”
• Du får nu en liste frem over de tilgængelige WiFi-netværk dér, hvor du befinder dig. Se efter navnet på dit WiFi og klik på det.
• Hvis der kræves en kode til det WiFi, du forsøger at tilslutte dig, bliver du nu bedt om at indtaste den
• Klik derefter på ”Tilslut”
• Du er nu tilsluttet WiFi og kan bruge internettet gratis

Husk, at WiFi kun fungerer, så længe du befinder dig i det rum eller område, hvor nettet er. Hvis du forlader det, kan du altså ikke længere bruge internettet med WiFi.

Se hvordan du tilslutter wifi her

Held og lykke med at komme på nettet!