Brug kameraet smart!

8

Brug kameraet smart

Er du klar over, at din telefon er udstyret med et professionelt kamera? Og ikke nok med det, så samler den automatisk de billeder, du tager, i et fotoalbum på telefonen, som du altid har med dig og kan kigge på eller dele med andre. I vores fotoskole får du tips til, hvordan du tager gode billeder.

Fotografer som en professionel

Vi er alle fotografer, og kameraet i din smartphone kan tage fantastiske billeder. Hvis du følger disse enkle tips, er du godt på vej til at kunne imponere familie og venner med professionelle billeder!

1. Vær ikke bange for at gå helt tæt på motivet.
2. Vælg, hvad der skal være med på billedet, frem for at prøve at få det hele med.
3. Husk på, at nogle kameratelefoner først tager billedet, når udløseren slippes.
4. Hold kameraet stille. Hvis du tager billeder indendørs uden blitz, er det altafgørende for skarpheden. Støt for eksempel kameraet mod en dørkarm eller en stol.
5. Tag helst billeder udenfor, så du får et naturligt lys på dine billeder.
6. Find en "ren" baggrund. Tager du portrætbilleder, er det vigtigt at baggrunden ikke stjæler alt for meget opmærksomhed. Sørg for, at der ikke stikker noget frem bag ved personens hoved.
7. Sidst, men ikke mindst, er der et tip, som bruges af selv de mest professionelle fotografer: Tag masser af billeder! Det øger chancen for at få taget det perfekte billede. Vær ikke bange for at tage mange billeder; der er masser af plads på din telefon, og du kan nemt slette de billeder, der ikke blev gode på et senere tidspunkt.

Del dine billeder

Noget af det allerbedste ved at have en smartphone er muligheden for at kunne dele hyggelige stunder i samme øjeblik, som de finder sted. Tag et billede og send det direkte til familie og venner som MMS, e-mail eller via sociale medier. Det er fx en rigtig god måde at sende en lille hilsen, når du er ude at rejse. Hvis du vil, kan du nemt printe de billeder, du har taget med din telefon eller fx få trykt en lille fotobog til minde om en dejlig ferie. Held og lykke med fotograferingen. Klik, klik!

Tag billeder med din Doro-smartphone

1. Træk den hvide pil opad med fingeren
2. Tryk på ikonet ”Tag billede”
3. Tryk på skærmen for at vælge, hvad kameraet skal fokusere på
4. Tag billedet ved at trykke på det blå fotoikon på skærmen
5. For at se dine billeder, trykker du på ikonet i venstre hjørne, der forestiller et fotografi

Se hvordan du tager et billede her.

Del billeder med din Doro-smartphone

1. Tryk på tasten ”Jeg vil” oppe i højre hjørne
2. Tryk på ”Del dette billede”
3. Vælg fx ”Meddelelse”
4. Vælg den kontaktperson, du vil dele billedet med
5. Skriv en hilsen og tryk ”Send”