8

Bli ett fotoproffs

Du vet väl att du har en riktigt bra kamera i telefonen? Och inte bara det, bilderna du tar samlas i ett fotoalbum som du ständigt har med dig och kan titta på och dela med dig av. I vår fotoskola lär du dig de bästa knepen för att ta riktigt bra bilder.

Bli ett fotoproffs

Alla är vi fotografer och kameran i din smartphone kan ta fantastiska bilder. Följ de här enkla tipsen så ska du se att dina bilder snart blir ännu bättre. Imponera på släkt och vänner med riktiga proffsfoton!

• Våga gå nära motivet.
  • Välj vad som måste finnas med i bilden istället för att försöka få med allt.
  • Kom ihåg att vissa kameratelefoner tar bilden först när fingret släppt avtryckaren.
  • Håll kameran stilla. Om du tar bilder inomhus utan blixt är detta jätteviktigt för att få en bra skärpa. Luta dig mot en dörrkarm eller en stol för att få stöd.
  • Fotografera helst utomhus. Då får du ett naturligt ljus på bilderna.
  • Hitta en ”ren” bakgrund. Vid porträttfotografering är det viktigt att inte låta bakgrunden stjäla för stor uppmärksamhet. Undvik att ha saker som sticker upp bakom en persons huvud.
  • Sist men inte minst, det bästa rådet som till och med proffsfotograferna tillämpar: Ta en massa bilder eftersom det ökar dina chanser att få till den perfekta bilden. Var inte rädd att ta många bilder. Din telefon har gott om utrymme och det är enkelt att i efterhand radera de bilder som inte blev bra.

Dela med dig av bilderna

Något av det allra bästa med att ha en smartphone är möjligheten att dela med sig av de fina stunderna i samma ögonblick som de inträffar. Ta en bild och skicka den direkt till släkt och vänner som vanligt meddelande (heter MMS när du tar med bilder i meddelandet), epost eller i sociala medier. En perfekt hälsning när du är på resande fot. Om du vill kan du printa ut bilder du tagit med din telefon eller trycka upp en fotobok till minne av semestern. Lycka till med fotograferandet. Klick, klick!

Fotografera med din Doro smartphone:

1. Dra den vita pilen uppåt
  2. Tryck på ikonen ”Fota”
  3. Tryck på skärmen för att välja vad kameran ska fokusera på
  4. Tryck på den blå fotoikonen på skärmen för att ta ett foto
  5. För att komma till din bild klickar du på ikonen nere i vänster hörn som föreställer ett fotografi

Se hur du kan ta ett foto här.

Dela bilder med din Doro smartphone:

1. Tryck på knappen ”Jag vill” uppe i höger hörn
  2. Tryck på ”dela den här bilden”
  3. Välj exempelvis ”Meddelande”
  4. Väljer den vän du vill dela bilden med.
  5. Skriv en hälsning och tryck på ”Skicka”

Lycka till och mycket nöje!