5

E-post i mobilen

Med ett e-postkonto i din smartphone kan du enkelt skicka meddelanden, bilder och ta emot nyhetsbrev, rabatterbjudanden och fakturor när du inte har tillgång till en dator eller är på resande fot. Dessutom är ju e-post ett bra alternativ för miljön och de flesta e-postkontona är helt gratis.

Gmail

Första gången du startar din nya Dorotelefon kommer du att ombes att skapa ett Gmail-konto. Gmail är ett gratis e-postkonto från Googles som kopplar ihop dig med allt du gör på din nya smartphone (Google-kalendern, kontakter och appar). Du kan använda Gmail som din huvudsakliga e-postadress. Om du redan har en annan e-postadress som du vill fortsätta att använda för att skicka och ta emot e-post så går det också bra men ett Gmail-konto krävs på din Dorotelefon för att kunna ladda ner appar till din telefon bland annat. Har du inget Gmail-konto kan du skapa ett här.

Andra e-postadresser

Har du redan en e-postadress från en annan leverantör (Telia, Hotmail, Outlook, Yahoo med flera) kan du också lägga till dessa konton i din Dorosmartphone. På respektive e-postleverantörs hemsida brukar det finnas tydlig information om hur du gör för att lägga till just deras e-postadress till din Dorotelefon. Detta brukar kallas för ”konfigurera e-post med Android”.

Tänk på!

Tyvärr kan e-postkonton bli utsatta för så kallat spam, det vill säga skräppost från företag och privatpersoner som ofta har ett kommersiellt syfte. Ett tips är att markera dessa som skräppost så du slipper dem i din inkorg. Viktigt är också att inte öppna e-post som kommer från en okänd avsändare. Här kan finnas virus och spionprogram som skadar din mobil, din dator eller till och med läser av privat information som lösenord och kontouppgifter. Har du bara detta i åtanke så kan du surfa lugnt och ha mycket nytta och glädje av e-post i mobilen.

Så lägger du till ett Gmail-konto på din Dorotelefon

• Tryck på ”Visa"
  • Tryck på ”Min e-post”
  • Tryck på ”Jag vill” uppe i högra hörnet
  • Välj ”Hantera konton”
  • Tryck på ”Lägg till konto”
  • Fyll i din e-postadress i fältet för ”E-postadress”
  • Du får frågan ”Om du vill lägga till en Gmail-adress, måste du registrera ditt Google-konto på enheten” välj ”OK”
  • Fyll i din Gmail-adress i fältet för ”E-post eller telefonnummer” och tryck ”Nästa”
  • Fyll i ditt Gmail-lösenord och tryck ”Nästa”
  • Godkänn användarvillkor och säkerhetspolicy
  • Gmail begär nu behörighet att skicka, radera och hantera e-postmeddelanden. välj ”Tillåt” för att gå vidare
  • Välj kontoalternativ och synkroniseringsfrekvens (var 15:e minut rekommenderas) och tryck ”OK”
  • Ge kontot ett namn och välj vilket namns som ska visas i mottagarens inkorg när du skickar e-post. Tryck ”OK”
  • Grattis! Nu har du lagt till kontot på din Dorotelefon.

Tryck ”OK” för att avsluta