Fri frakt över 500 kr – Fria returer

4

Kom igång med appar

De olika tjänsterna som finns i en smartphone är organiserade i så kallade ”appar”. Man kan säga att en app är ett litet datorprogram som du själv enkelt kan ladda ner och använda. Många av de allra vanligaste apparna finns redan i din telefon.

Det finns appar för nästan allt

Ja, så är det faktiskt. Vissa kostar pengar, andra är gratis. På Google Play eller på Appstores topplistor får du en bra överblick över utbudet. Något som alla kan ha nytta av är till exempel en dagstidning, sociala medier som Facebook och Instagram, en app för din bank och en app för lokaltrafiken där du bor, så att du enkelt kan se när tåg och bussar går.

Google Play

Google Play är en nätbutik där du kan ladda ner alla appar du behöver (Och några du absolut inte behöver, men som kan vara kul ändå).
Första gången du startar din telefon kommer du märka att du måste registrera dig hos Google med ditt Gmail-konto (Se nedan). Gör det, annars kommer du inte kunna ladda ner några appar. Under registreringen kanske du ombes att ange ett kreditkortsnummer. Det behöver du inte göra eftersom många appar är gratis för nerladdning, så om du inte vill trycker du bara på knappen ”hoppa över”.

Gmail

Första gången du startar din nya telefon kommer du att ombes att skapa ett Gmail-konto. Gmail är Googles e-postkonto som ansluter dig till allt du gör på din nya smartphone – Google-kalendern, kontakter och appar. Du kan använda detta som din huvudsakliga e-postadress, men om du redan har en e-postadress som du vill fortsätta att använda för att skicka och ta emot e-post så går det också bra. Det räcker att du använder ditt Gmail-konto för att ansluta till dina olika Google-appar på telefonen. Ha det så kul i apparnas spännande värld!

Så laddar du ner en app:

1. Dra den vita pilen uppåt
  2. Tryck på knappen ”Lägg till”
  3. Bläddra ner till ”En applikation”
  4. Välj mellan Doro selection och Google Play store. Doro selection är utvalda appar som vi tror att du kan ha användning för
  5. Bläddra bland apparna och tryck på den du vill ladda ner
    Tryck på ”Installera"
  6. Tryck på ”Godkänn”
  7. Tryck på ”Öppna"

Se hur du laddar ner en app här.

Grattis, du har laddat ner en app!